بیل مکانیکی

انواع بیل مکانیکی

انواع بیل مکانیکی، ماشین های سنگین و همه کاره ای هستند که برای جابجایی اجسام بزرگ مانند خاک و سایر مواد سنگین طراحی شده اند. بیل مکانیکی قابلیت افزودن ابزار های مختلف را دارد که کاربرد های مختلفی را ایجاد می کند.این ماشین آلات کاربرد وسیعی در معدن، جاده و تخریب ساختمان و ساختمان دارند و یکی از مهم ترین ارکان پروژه های راهسازی به حساب می آیند.
از انواع بیل مکانیکی برای انجام فعالیت های مختلف می توان استفاده کرد که میتوان آن ها به پارامترهای مختلفی تقسیم کرد. از جمله قسمت های رایج این تقسیم بندی ها ، تقسیم بندی بر اساس استانداردها و ابعاد، نوع حفاری، نوع کاربرد،نوع شاسی و … می باشد.در ادامه به بررسی انواع بیل مکانیکی می پردازیم.

1.بکهو لودر (backhoe loader)

بکهو لودر ها در دو نوع دنده اتوماتیک و دستی هستند.این نوع از بکهو لودر ها بسیار قدرتمند هستند و از 75 تا 150 اسب بخار قدرت دارند.

انواع لودر بکهو لودر(backhoe loader)

2.بیل مکانیکی از نوع جام معکوس

در این نوع بیل مکانیکی جام بیل وارونه نسبت به زمین است. این بیل مکانیکی در بعضی مواقع از جام بزرگ و در مواقع دیگر از جام کوچک خود استفاده می کند. از رایج ترین بیل های مکانیکی از نوع جام معکوس می توان به کج بیل , بیل پشت خم و بیل کششی اشاره کرد.

انواع بیل مکانیکی : بیل مکانیکی از نوع جام معکوس

انواع بیل مکانیکی : بیل مکانیکی از نوع جام معکوس

3.بیل مکانیکی از نوع کابلی

در این نوع بیل مکانیکی اتاقک چرخانی بر روی چرخ های لاستیکی قرار دارد از این نوع از بیل های مکانیکی در دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی موجود است.

انواع بیل مکانیکی بیل مکانیکی از نوع کابلی

انواع بیل مکانیکی بیل مکانیکی از نوع کابلی

4.بیل مکانیکی کششی

این نوع بیل ها از اجزای مختلفی مانند اتاقک فرمان , جرثقیل , جام بیل کششی و کابل های لازم جهت کنترل قسمتهای گوناکون تشکیل شده‌اند.این نوع بیل مکانیکی اغلب در مواردی مانند انجام حفاری های پایین تر از سطح , لوله گزاری و کانال زنی مورد استفاده قرار میگیرند.

انواع بیل مکانیکی : بیل مکانیکی کششی

انواع بیل مکانیکی : بیل مکانیکی کششی

5.بیل های جام جلو

معادل انگلیسی این ماشین shovel می باشد.این نوع بیل های مکانیکی تقریبا کاربرد کمتری نسبت به لودرها دارند.از جمله کاربردهای این بیل های مکانیکی می توان به حفاری زمین های سخت , بارگیری کامیون و انتقال مصالح اشاره کرد.این بیل های مکانیکی در نوع چرخ لاستیکی و زنجیری در بازار موجود است ولی معمولا این بیل های مکانیکی چرخ زنجیری دارند که سرعت آنها بسیار کم است.

انواع بیل مکانیکی : بیل های جام جلو

انواع بیل مکانیکی : بیل های جام جلو

6.بیل مکانیکی منقاری

بیل مکانیکی منقاری یکی از انواع بیل مکانیکی است که برای حفاری سخت ، حمل و جا به جایی مواد تخریب شده از محلی به محلی دیگر ، انجام عملیات های لایروبی به طور کامل ، حمل بار و بلند کردن اجسام به صورت محکم زیر مورد استفاده قرار می گیرد.

بیل مکانیکی منقاری

انواع بیل مکانیکی : بیل مکانیکی منقاری

بیشتر بخوانید : برای کسب اطلاعات از انواع لودر کلیک کنید.

نکات مدیریتی در هنگام کار با انواع بیل مکانیکی

1-با جام نباید به سطوح سخت ضربه زد.

2-توانایی بیل مکانیکی در سطوح بالاتر کارآمد تر باشد.

3-تمام نکات ایمنی را رعایت کنید.

بهترین برند بیل مکانیکی در ایران

1) برند کوماتسو :

بیل های مکانیکی با برند کوماتسو در اواخر دهه ی ۶۰ وارد ایران شدند و یک برند ژاپنی می باشد، جزو دومین تولیدکنندگان تجهیزات بیل مکانیکی در ایران بوده، این برند در مدل های مختلفی در بازار موجود است.

2) برند لیبهر :

در حال حاضر شرکت تولیدکننده ی ماشین آلات راه سازی مدل لیبهر در کشور آلمان می باشد بیل های مکانیکی که از این برند به ایران وارد شده اند دارای سیستم های بسیار ساده اما پر قدرت می باشند. با این که این بیل های مکانیکی سال‌ های گذشته وارد ایران شده است و قدیمی بوده اما هنوز پرکاربرد می باشند ولی متاسفانه مدل های جدید از این برند دیگر وارد ایران نشده است.

3) برند هیوندای :

این نوع از برند های بیل های مکانیکی دارای انواع مختلفی از جمله مدل هیوندای R210-7 ، مدل هیوندای R320-7 ، مدل هیوندای R500-7 است.

4) برند ولوو :

شرکت این برند سوئدی می باشد و بعد از برند کوماتسو در ساخت ماشین آلات راهسازی ، کشتی ، ماشین های سواری و ماشین های سنگین فعالیت دارد. از مدل های آن می توان به مدل ولوو EC210 ، مدل ولووEC240 ، مدل ولوو : EC360 اشاره کرد.

5) برند دوسان :

شرکت سازنده ی برند دوسان کره ای می باشد.این شرکت دو مدل بیل مکانیکی سولار و دی ایکس را تولید کرده است که مدل سولار آن در ایران طرفداران زیادی دارد.

6) برند زوم لاین :

تولید کننده این برند کشور چین است. این برند بیل های مکانیکی به دلیل قیمت مناسب مورد توجه زیادی قرار گرفته است و جز بهترین بیل های مکانیکی است.این برند برای اولین بار در سال 1996 ارائه شد.

انواع بیل مکانیکی بر اساس ابعاد

1.استاندارد : بیل های استاندارد، بین 22046 تا 200000 پوند، وزن دارند.ازموارد استفاده آن ها آنها جهت خاکبرداری های عظیم در معدن و نیز بلند کردن اجسام سنگین می باشد. دو نمونه رایج بیل های استاندارد ، بیل مکانیکی 43000 تا 49999 پوندی و بیل مکانیکی 30000 تا 35000 پوندی می باشد.
2.بیل های Midi :وزن بیل های Midi، بین 13227 تا 22046 پوند می باشد. از این نوع بیل های مکانیکی، در مناطق تحت عملیاتی که دارای محدودیت باشد اما در عین حال،نیازمند به چیزی قوی تر از مینی بیل مکانیکی باشیم، استفاده می کنیم.
3.مینی بیل مکانیکی : مینی بیل مکانیکی ها ،معمولا کمتر از 13227 پوند وزن دارند. ابعاد این نوع ماشین‌های همه کاره بسیار کوچک می باشد که این ابعاد سبب شده است تا برای فعالیت‌ هایی از جمله حفاری سنگ، حمل تکه های حاصل از حفاری معدن و پروژه‌ های تخریب جزئی، به خصوص زمانی که فضای منطقه عملیات کوچک است، استفاده می شود.

انواع بیل مکانیکی بر اساس نوع حفاری

بیل های مکانیکی از نظر نوع حفاری نیز تقسیم بندی می شوند از جمله انواع بیل مکانیکی زنجیری ،backhoe loader (بکهو لودر)، بیل مکانیکی جام معکوس ، بیل های جام جلو(شاول) ، بیل کششی یا دراگلاین ، بیل منقاری (clamshell grab) می باشد که در ادامه به بررسی هرکدام از آن ها می پردازیم .

1.بیل مکانیکی زنجیری : بیل مکانیکی زنجیری با سطح تماس بزرگ خود فشار نسبتا کمی به خاک وارد می کند و برای کار در مناطقی با کیفیت خاک ضعیف استفاده می شود. وجود دندانه ها بر روی زنجیر آن باعث ایجاد حفره در سنگ می شود. با این دستگاه می توان در 40 درصد دامنه کوه سنگ تراشی انجام داد. حداکثر سرعت بیل مکانیکی زنجیره ای 8 کیلومتر در ساعت است.

2.بکهو لودر : بکهو لودر را می توان تلفیقی از یک ماشین لودر و یک بیل مکانیکی دانست.

3. بیل مکانیکی جام معکوس : بیل های مکانیکی جام معکوس ، جام به صورت وارونه می باشد و فرایند حفاری معدن با کشیده شدن بازو به سمت دستگاه، صورت می گیرد.

4.بیل مکانیکی جام جلو : بیل مکانیکی جام جلو بیشترین استفاده را در حفاری و استخراج معدن دارند. این دستگاه ها، نسبت به لودرها قابلیت های کمتری دارند اما به دلیل عدم محدودیت ارتفاع جهت حفاری در سطوح بالا و بارگیری کامیون ها بسیار کاربردی می باشند.

5.بیل کششی : با کمک بیل مکانیکی کششی می توان فعالیت های مختلفی را در سطح بسیار بالاتر و در سطح بسیار پایین تری از سطح اتکاء آن، انجام داد. از دیگر ویژگی های این تجهیزات استفاده از آن در انواع خاک می باشد. از جمله مزایای استفاده از این تجهیزات می توان به مدت کوتاه یک سیکل کاری و راندمان بالای آن اشاره کرد. از این دستگاه در موارد کانال سازی، لوله گذاری و حفاری زیرسطحی نیز استفاده می شود.

6.بیل منقاری : نام دیگر بیل منقاری، چنگک می باشد. چنگک از انواع بیل مکانیکی از نوع حفاری است. این نوع بیل مکانیکی در عملیات گوناگون از جمله انجام عملیات های لایروبی در کانال ها و نیز موج شکن ها،بلند کردن و جابجایی مواد به صورت عمود از یک نقطه به نقطه دیگر مانند تخلیه بار به داخل قیف و … مورد استفاده قرار می گیرد.

بیل مکانیکی منقاری

انواع بیل مکانیکی بر اساس نوع شاسی

1. تایرهای لاستیکی بیل مکانیکی : بیل مکانیکی چرخ لاستیکی از انواع بیل مکانیکی بر اساس نوع شاسی است. این نوع بیل مورد استفاده در راهسازی، شهرسازی و مهندسی عمران سریعتر و گرانتر از بیل مکانیکی نوع خزنده است. به طور کلی سرعتی بین 10 تا 40 کیلومتر (در مدل های جدیدتر) بسته به دور موتور دارد.این بیل قابلیت حرکت به محل ساخت و ساز بدون نیاز به تریلر و بدون آسیب رساندن به جاده را دارد.

2.بیل مکانیکی چرخ زنجیری : بیل مکانیکی چرخ زنجیری ماشینی برای حفاری و حرکت دادن اشیاء بزرگ است و در عملیات ساخت و ساز برای ایجاد تراش و حفاری مورد استفاده قرار می گیرد. بیل چرخ زنجیری به دلیل فشار کمتری که به زمین وارد می کند و قابلیت تحرک بسیار خوب در مکان خاک برداری، امکان کار بر روی خاک های سست را فراهم می کند.

چرخ های زنجیری قادر است سطح اتکای خوبی را با زمین بر قرار کند و راحتتر از مدل های چرخ لاستیکی  کار انجام دهد. شیارهای موجود بر سطح زنجیر در زمین فرو رفته و ثبات ماشین را در عملیات های عمرانی بسیار سخت در سطوح ناهموار و سست ممکن می سازد.در شیبهای حدود 40 درصد امکان کار دقیقتر و اطمینان بخش تر نسبت به سایر مدلهای بیل مکانیکی را داراست و  همچنین سرعت آن از 5 تا 7.5 کیلومتر بالاتر نمی رود.  برای انتقال آن به محل عملیات عمرانی باید از تریلر استفاده کرد. در عملیات های خاکی موفق تر از سایر انواع بیل ها است.

3.کامیون فعال : بیل مکانیکی مدل ساده این دستگاه و یکی از تجهیزات حفاری، راهسازی و ساختمانی می باشد. این نوع بیل مکانیکی دارای کابینی نیز می باشد که راننده در آن می نشیند و بیل و دست را حرکت می دهد. این کابین در پشت کامیون پارک شده دائمی نصب شده و با جرثقیل ثابت و ایمن می شود. کابین پشت کامیون قابلیت چرخش دارد و به این ترتیب بیل و سایر وسایل را به حرکت در می آورد و کارهای حفاری ، خاکبرداری ، خاکبرداری ، ساخت و ساز و راهسازی را انجام می دهد.

بیشتر بدانید برای خرید لاستیک OTR با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

قیمت انواع بیل مکانیکی

همانطور که می دانید انواع بیل مکانیکی دارای برند های مختلفی است. بنابراین ، قیمت هر کدام متفاوت است. برندهایی که معمولا در ایران یافت می شوند عبارتند از دوسان، هیتاچی، کاترپیلار، زوم لاین (زوم لاین)، هیوندای، کوماتسو و مدل های دیگر که همگی بر اساس نوع و دست دوم یا نو به فروش می رسند. برخی از بیل های موجود در بازار نیز به دلیل داشتن قطعات تقلبی، قیمت کمتری نسبت به سایر بیل های مکانیکی دارند و ما باید در هنگام درخواست قیمت این موضوع را در نظر بگیریم.

از دیگر عواملی که می تواند بر قیمت بیل مکانیکی زنجیری تاثیر بگذارد، نوع شاسی آن است که می تواند زنجیری یا چرخ دار باشد و همچنین مدل آن که کششی یا معمولی است، نوع موتور ، قدرت ، طول بوم و بازو حداکثر عمق حفاری قابلیت نصب چکش آن نیز از عوامل موثر بر قیمت بیل مکانیکی می باشد که همین سبب شده است تا انواع بیل مکانیکی دارای قیمت های متفاوتی در بازار داشته باشند .

بیل های مکانیکی مورد استفاده در معادن

بیل های مکانیکی مورد استفاده در معادن

بیل های مکانیکی مورد استفاده در معادن

  • بیل مکانیکی Caterpillar 6090 FS

بیل مکانیکی کاترپیلار 6090 FS از انواع بیل مکانیکی مورد استفاده در معدن می باشد که با وزن بیش از 1000 تن یکی از ده بیل مکانیکی برتر دنیاست و بزرگترین بیل مکانیکی دنیا محسوب می شود. این بیل مکانیکی مجهز به موتورهای دوقلو کامینز QSK60 با قدرت 3360 کیلووات / 4500 اسب بخار است. هنگامی که کاترپیلار با خرید Bucyrus در سال 2011 توانایی های استخراج خود را گسترش داد، 6090 FS را بر اساس Bucyrus RH400 که در ابتدا در سال 1997 معرفی شد، ساخت. این احتمالا بزرگترین تخلیه کننده کاترپیلار (797) با ظرفیت سطل 52 متر مکعب و بار 93.6 تن است.

  • بیل مکانیکی Bucyrus RH 400

این مدل بیل مکانیکی که در ابتدا با نام Terex RH 400 منتشر شد، با خرید Bucyrus در سال 2010 توسط بخش معدن Terex تغییر نام داد. وزن این مدل 980 تن است.

  • بیل هیتاچی مدل EX8000-6

بزرگترین بیل مکانیکی در ناوگان هیتاچی با سطل 43.3 متر مکعبی و بیل 40 متر مکعبی قابل نصب می باشد. با وزن کاری تا 837 تن، می تواند بزرگترین کامیون کمپرسی هیتاچی  (EH4000AC-3) را تنها در پنج دور کاری پر کند. موتورهای دوقلو کامینز دارای ظرفیت 2900 کیلووات / 3888 اسب بخار هستند.

  • بیل مکانیکی Libherr R9800

R9800 لیبهر دارای وزن عملیاتی تا 810 تن است و با موتور دیزل MTU یا کامینز یا نسخه محرک الکتریکی در دسترس است. نسخه الکتریکی آن تا 2984 کیلو وات / 4000 اسب بخار است. ظرفیت سطل آن 42 متر مکعب یا 47.5 متر ظرفیت حفاری است و برای حداکثر کارایی با کمپرسی های Liebherr T 264 یا T 284 ساخته شده است.

  • بیل مکانیکی demag H740

H740 که به طور خاص برای عملیات شن و ماسه روغن ساینده KMC Mining در کانادا طراحی شده است، از سال 1999 در خدمت بوده است. دارای 7 وزن کاری تا 744 تن و 3280 کیلووات / 4000 اسب بخار است که توسط دو موتور 16 سیلندر CAT 3516B دیزل تولید می شود. بیل مکانیکی demag H740 از انواع بیل مکانیکی معدن می باشد.

اخبار و مقالاتبیل مکانیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *